torsdag 4 april 2013

Omvandla mjöl

Många undrar om man kan byta ut mandelmjölet r man ska tänkamot kokosmjölet eller tvärtom. Detta är inget problem att göra i de allra flesta fall. Hur man ska tänka kring båda dessa mjöler.

1dl mandelmjöl kan bytas ut till
2 msk kokosnötmjöl
0,5 dl profiber
1msk fiberhusk
Du kan också välja att ta lite av varje av dessa.

Man får  också prova sig fram och se hur konsistensen blir. Är det något som ska hanteras och formas så bör ju degen också bli sådan att den går ta i annars i  med lite till. Är det muffins och mjuka kakor så kan det  vara rätt lös


Om du byter ut kokosnötmjölet mot mandelmjöl eller annat tänker du så här

1dl kokosnötmjöl kan bytas ut till
2dl mandelmjöl + 1,5msk fiberhusk
0,5dl profiber + 1 dl mandelmjöl + 1 msk fiberhusk
3 dl mandelmjöl

Man kan inte byta av rakt av då kokosnötmjölet suger upp vätskan långt mer än mandlmjölet gör.

Detta är lite generelt alltså ingen regel så prova dig fram våga strö lite extra om det käns för lös

Infon hittade jag på Marianns LCHF mat & baka

Inga kommentarer: