lördag 5 juni 2010

Fyld fläskfile'

Här är reseptet från morsdags middagen som blev väldigt lyckad som jag varmt kan rekonendera!

Jag fick ut
ca 6 pot + 2 matlåder

2 fläskfile' ca 600g st
2 fetaostar 150g st
Soltorkadetomater i olja ca 10 st
stora gröna oliver ca 10st
salt
grovmalt svartpeppar
smör

1. Sätt ugnen på 180g
2. Smulafetaosten, skär,tomaterna & oliverna i små bitar blanda i hop till en röra
3. Skär ett snitt i fläskfileerna längsme. Du ska inde skära igenom.
4. Fördela röran på feileerna.
5. Bindihop fileerna med steksnöre. Försök att ha så liten springa som möjligt för annars så kan osten rinna ut.
6. Sallta & peppra. Var försiktig med saltet eftersom det är rätt mycke slt i fetaost.
7. Steck fläskfilepaketen i stekpanna med smör tills dom fått fin färg.
8. smörj en ungsfast form & lägg fileerna i med snittet uppåt så inte osten riner ut.
9. Steck i ugnen i ca 30 minuter.

Jag serverade bearnaise sås till & en sallad på tomat & morazzella ost färsk basilika och olivolja. Dom som inte åt LCHF åt potatisgratäng till med mycke ost i.

Lycka till!

Inga kommentarer: