Den här pajen gjorde jag när sonen fyllde år. Den var mycket uppskattad!
Vaniljkräm
4 äggulor
0,5 dl sukrin1 dl grädde0,5 tsk Äkta vanilj125g Riktigt smör
Blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Sjud tills det tjocknar. Rör hela tiden annars bräns krämen lätt. Rör sedan i smöret bitvis och låt krämen kallna, gärna i kylen så att den inte blir för rinnig. Rör om i bland så att krämen inte delar sig.
Botten
2 ägg
1dl sukrin150 g smält smör1 dl grädde1 tsk vanilj2 dl mandelmjöl2 msk kokosnötmjöl 1-2 tsk bakpulover
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sokerkaksform (jag bröde med mandelmjöl)Rör ägg och sukrin poröst med elvisp 3-4 minuter.Tillsätt smält smör, grädde och rör samman.Blanda alla torra ingredienser vänd ned försiktigt. Annars förlorar backpulvret sin förmåga att lyfta!
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter eller tills den har en fin färg. Låt svalna.
Bred vaniljkrämen på botten skölj och skär jordgubbarna och tryck ner i vaniljkrämen. Ställ i kylen över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar