torsdag 21 april 2011

Gräddiga köttbullar

Dom här köttbullarna jorde jag på morgonen. Jag använde 1 äggula och 0,4 dl grädde per hg köttfärs.

Nötfärs 15%
äggulor
grädde
(salt) om man har lätt för att lägga på sig vatten så hoppa över saltet.
svartpeppar
papprikapulver
lökpulver
vitlökspulver
smör att steka i

Lägg kötfärsen i en bunke. Lägg i ägulorna blanda om. Tillsät grädde lite i taget. Krydda och låt dra i ca 1 timme, stek i smör. När du stekt kött bullarna klart, lägg dit en klik smör och följ upp med grädde och lite vatten, lite vit vin fick också följa med. Låt koka till en god sås, som serveras till köttbullarna. Jag tycker inte att man behöver krydda extre eftersom det fins så mycket kvar i pannan efter att ha stekt köttbullarna.

Inga kommentarer: