tisdag 29 mars 2011

Omelettrulle

Den här rätten passar bra till vilket mål som önskar varm som kall. Den håller ett par dygn i kylen.

2 portioner

Röran
1/2 pkt bacon
1/2 dl majonäs
1/2 dl creme fraiche
peppar
ev lite stekflott

Omelett
4 ägg
4 msk vispgrädde
smör till steknig

Gör så här:

Finstrimla baconen och stek. Låt svalna på hushållspapper. Rör samman övriga ingredienserna för röran rör försiktigt så röran behåller sin tjocka konsistens och ev lite stekflott.

Rör samman ägg och grädde. Hetta upp en stekpanna med smör på medel hög värme. Häll ned äggsmeten i pannan när smöret slutat bubbla. Stek omeletten, när ytan börjar se torr ut stjälps den upp på en talrik och ner i pannan igen för att stekas på båda sidor. Stjälp sedan åter upp men nu på ett smörpapper. Låt svalna en anig. Bred ut röran över hela ytan, och rulla ihop. Serveras ev med en lättare sallad.

Inga kommentarer: