söndag 22 maj 2011

Tigerkaka

Den ljusa delen
4 ägg
3 msk sukrin
½ tsk Äkta vanilj
2 tsk bakpulver
¾ dl kokosmjöl (kokosfiber ej mald kokosflingor)
½ bake pro
½ dl vispgrädde
25g smält smör

Den mörka delen
4 ägg
3 msk sukrin
½ tsk Äkta vanilj
2 tsk bake pro
¾ dl kokosmjöl (kokosfiber ej mald kokosflingor)
½ backe pro
2 msk kakao
½ dl vispgrädde
25g smält smör

Den ljusa delen
Ägg och sötningsmedel vispat poröst. Häll i grädde och smält smör. Blanda de torra ingredienserna utom bakpulvret i en annan bunke. Häll de torra ingredienserna i äggsmeten, rör försiktigt ner bakpulvret använd INTE elvisp. Häll i Smeten i en smord och bakeproad form.

Den mörka delen
Ägg och sötningsmedel vispat poröst. Häll i grädde och smält smör. Blanda de torra ingredienserna utom bakpulvret i en annan bunke. Häll de torra ingredienserna i äggsmeten. Rör försiktigt ner bakpulvret använd INTE elvisp. Häll smeten åvan på den ljusa. Ta en sked och tryck ned den mörka smeten i den ljusa så blir den snyggare. Grädda i 175 grader ca 30 minuter

Inga kommentarer: