2,5 dl vatten
2,5 dl Ekologiskt vetegluten
1 dl Mandelmjöl
0,5 tsk salt2 st medelstora ägg
ev 2 tsk brödkrydda
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Tillsätt vattnet och låt smörvattnet koka upp.
Tag grytan från värmen, häll i de torra ingredienserna i det varma smörvattnet under kraftig omrörning.Sätt tillbaka grytan på den varma plattan.
Låt degen koka ihop under kraftig omrörning tills den släpper lätt från botten. Häll över den varma degen i en annan bunke,
Knäk i ett ägg i taget och blanda på låg hastighet med elvisp tills degen är jämn och slät (använd degkrokarna). Den färdiga degen skall ha samma konsistens som något lös havregrynsgröt, om degen är för tjock kanske dina ägg var för små, tillsätt då en extra äggvita så konsistensen blir lösare. Klika ut på bakplåtspapper. Grädda frallorna 15-20 minuter i mitten av ugnen. Det är viktigt att du inte öppnar ugnslukan inann det gåt 15 minuter!
Receptet ger mellan 6-9 st ganska stora frallor. Frallorna fyller ut lite på plåten så klicka inte för tätt, max 3 st per långsida.
Ekologiskt vetegluten och Mandelmjöl hittar du hoss http://www.lchfbutiken.se/
2 kommentarer:
Intressant med ännu ett lchf-brödrecept, ett lite annorlunda sådant! Har precis inhandlat bl.a. vetegluten hos lchf-butiken, så grejerna finns hemma. :-)
Sitter bara och funderar lite på om en nypa bakpulver hade inneburit en förbättring. Nåja, jag testar originalreceptet först, sen får vi se...
Du får hjärna höra av dig om det blir bättre med bakpulver också =)
Skicka en kommentar