måndag 30 augusti 2010

Ungersk Gulasch gryta

800g strimlat kött
700g lök
1-5 vitlöksklyftor
smör
ca 1-1,5L Vatten
3 burkar Krossadetomater (ala 400g)
2 msk tomat purre
2 paprikor av olika färger
Paprikapulver
Spiskummin
Cayennepeppar
salt
(orginal är det potatis i men hoppar jag över)


Gör så här: Strimmla köttet och lök. Fräs i en grya. Löken ska bara bli lite lätt bruna. Krydda med kryddor och vitlök. Använd mest spiskumin. Var försiktig med cayennepeppar om du är känslig. Häll på krossade tomater,tomatpurre, och vatten. Låt stå och putra i 6-10 timmar. Rör om då och då. smaka med ev mer kryddor. Men tänk på att hur fler dygn den står dest starkare blir den. Den kan med fördel göras ena dagen och äta nästa dag. Då blir den bara godare!! Strimla paprikan och lägg i. Den är mest till för syns skull! Man kan fördel dubbla reseptet för det tar inte nå längre tid.

Det har igentligen större betydelse vad det är förkött för man kokar det så länge!

Min pappa brukar altid säga att antigen drikar man rött vin eller vatten till för så är han upplärd att göra!!

Inga kommentarer: