lördag 12 februari 2011

En variant på Chokladmoss

Kom på denna i kväll efter som jag tyckte det blev lite väl mycket chokladsmak på Chokladmousse men det är ju en smak sak.

2 vuxna portioner
50g g Mörk choklad / Mintchoklad 70%
2 dl vispgrädde


Till dekoration:
Hård vispad grädde
Tunna chokladplattorhttp / krossad choklad

Så här gör du:
Bryt sönder chokladen i mindre bitar och Smält den i Vattenbad eller i mickron på Låg Värme. Låt chokladen svalna Medan du vispar grädden.

Vispa grädden till skum, inte så snabb som Till exempel till tårta. Rör sedan ner chokladen, lite i taget. Grädden tjocknar Något Når du Rör ner chokladen.

Sleva upp smeten i serveringsskålar. Ställ svalt under plastfolie till servering. Dekorera med vispad grädde, och tunna chokladplattor före servering

Inga kommentarer: