onsdag 22 februari 2012

Kykling wok med Shiratakinudlar

Hur jäkla gog wok som hälst!!! Om man inte gillar stark mat så kan man dra ner på ingefäran och sambal oelek.

4 pers
500g kycklin
2 paprikor i olika färger
1/2 purjolök
1 näve sockerärtor
1/2 dl riven färsk ingefära
2 paket Shiratakinudlar
salt och svartpeppar
ev chili ringar till cervering

Dressing
1 dl vitvinsvinäger
2 msk soja (utan socker)
1/2 msk sambal oelek
2 msk sesamfrön
1/2 rapsolja
Skär kycklingen i rätt stora bitar. Strimla grönsakerna i smala stavar. Skala och riv ingefäran. Blanda dressingen. Stek kycklingen i rapsolja tills den fått lite färg och krydda med salt och peppar. Lägg i grönsakerna med kycklingen och fortsätt att steka. Lägg ner ingefäran och dressingen med kycklingen och grönsakerna. Låt puttra några minuter. Koka nudlarna i 2-3 minuter, häl av vattnet och blanda ner i woken´och cervera ev med chili ringar.

2 kommentarer:

Maya sa...

Verkar gott! Men hur mycket rapsolja? 1/2 ??

Beatrice sa...

oj missade skriva det ska vara 1/2 dl =)