tisdag 21 februari 2012

Lchf vänliga Semlor

I dag prövade jag på att göra semlor. Hadde inga större för hoppnigar. Men dom kommer jag att göra igen. Men nu kommer det dröja eftersom dett är 1 år till nästa Fettisdag.

4 st semelbullar
4 stora ägg
3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
50 g smält osaltat smör
1dl grädde
4 msk Lindroos fiberhusk
0,5 dl kokosnötsmjöl ( ta inte i underkant, kanske tom i överkant)
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma kärnor (mortla dem till et mjöl)

Mandelmassan
2 dl Mandelmjöl
1 msk sukrin strörix-flor och 1/2 krm stevia
1 msk grädde
2 msk vatten

Smält smöret. Vispa äggen och sötning. Blanda ner smör och grädden , vispa. Blanda torra ingredienser och blanda ner det väl. Låt stå och svälla i minst 5 min.
Rulla försiktigt fina bollar 4 st stora, vät händerna i kallt vatten och rulla dem lite som när man gör kroppkakor, fös ihop dem i handen ett par gånger fram och tillbaka. (Eller lägg dem i jättestora muffinsformar.) Se till att de är lite höga på plåten.
Lägg på bakplåtspapper och Grädda ca 25-30 minuter i 175 grader, känn på bullen så den är fast som en bulle ska vara. Låt svalna helt

Blanda mandelmjöl och sukrin strö.flor och stevia. Tillsätt vatten,grädde och rör samman till en massa. När semlorna har kallnat, så dela dem och gröp ur lite av inkråmet.
Smula sönder lite av inkråmet och rör ner i mandelmassan. Tillsätt ovispad grädde och rör samman till en lös massa. Fyll semlorna med mandelmassan. Vispa grädde och garnera semlorna. Strö lite strörix-flor innan cervering.



Semmelbullarna är hämtade från Marianns LCHF Semlor

1 kommentar:

Emelie sa...

Hej och tack :)

Körde mandlarna i matberedaren i några minuter och de blev faktiskt jätte bra.
Smakade precis som mandelmassa :)

Blev det bra med mandelmjöl?