torsdag 24 januari 2013

Protein bröd


Min son  är väldigt skeptisk men detta gillade han. Det är väldigt likt ett vanligt vitt bröd. Om man dessutom har smör och goda pålägg känner man ingen skillnad als =)

6 ägg
2 burkar kesella 10% (alá 250g)
100g smält smör
1 dl kokosnöt mjöl (det går inte med mixade kokosflingor)
1 dl backepro
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk backpulver
en gnutta salt

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Knäck äggen och vispa riktigt fluffigt men salt. Häll ner de smälta smöret vispa lite till, blanda sedan ner kesellan och vispa tills smeten är slät. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Vänd för siktigt ner i ägg kesella smeten. Jag vänder alltid om med en slickepott  Du ska ALDRIG vipa för då förlorar packpulvret sin för måga att lyfta. Smörj en bröd form med rikligt med smör. Häll/tryck ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-50 min. När brödet fått fin färg så lägg folie över och fortsätt grädda tills brödet är klart. Låt svalna.




Inga kommentarer: