fredag 9 november 2012

Caesar-dressing

Den här Caesar-dressing är grymt god. Den dåller länge jag har haft den i kylen i en burk i 2 veckor. Men den håller säker ännu längre. Men som alt annat lukt och smak.

Färdig dressing ca 5 dl
2 äggulor
2 sadeller
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk pressad citronsaft
3 dl rapsolja
1/2-1 dl finriven parmesanost
salt och peppar

Lägg äggulorna, sadeller, vitlök senap, vitvinsvinäger och citronsaft i en matberedare (mixerstav funkar fint) Mixa slätt. Mät upp rapsoljan och tillsätt i en fin stråle medan du fortsätter att mixa. Tillsätt den rivna parmesanost. Byt ut mixern mot elvisp  och vispa tills den  blir en majonäslik vit kräm. Den ska vara ganska tjock smaka av med salt och peppar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh Ceasar som är min favorit, sparar ner denna direkt, supertack :)!