fredag 28 maj 2010

Äggmjölk

Ingredienser:
2 ägg
25-50g smör
1,5-3 dl kokande vatten


Olika smaksättningar:
Kakao
Kanel
Vanilj
Kardemumma
Riven kokos
Saffran
Mynta
Citronmeliss
Grädde
Kaffe
Bär

Gör så här
Smält smöret, lägg i äggen och det smälta smöret i stavmixerskålen och mixa.
Häll på kokande vatten och ev smaksättnig (ha den naturre om du har den i kaffet) mixa ihop några sekunder.

Denna går att använda både kall och varm.

För att värma äggmjölken igen så värm den långsamt på spisen medan du vispar med handvisp eller gaffel.
Det går lika bara att värma den i micron!

(Likaså kan det vara bra att skaka eller vispa om äggmjölken när den stått ett tag, i kylen t ex, innan man ska dricka den. Eftersom fettet i äggmjölken "separerar" sig medan den står oanvänd men när man skakat/vispat om i den blir den fin igen.)

Går bra att ha i kaffet också.

Tips! Hur minde vatten hur mer grädd lik blir den.
Tips! Den  håller ca 5 dar i kylen i flaska med lock.

All äggmjölk inehåller följande

Proteiner:12,g Kolhydrater:0,20g Fett: 50,g

Inga kommentarer: