tisdag 25 maj 2010

Renskav

Denna rätt var mycket uppskatad av min far. Han är väldigt svår att imponera. Han vet ALTID bäst när det gäller mat! Men med denna rätt gick han bet!

4 portioner

2 paket ren skav
1 gul lök
1 paprika
2 tomater
2 dl vispgrädde 
ev ca 1 dl créme fraiche
dijon-senap
salt
peppar
paprikapulver
rosmarin
Riktigt smör

Gör så här:

Skär löken tunt. Strimla paprikan. Lägg tomaterna i kokande vatte. Dra av skinet från tomaterna & dela i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna bryn lök & paprika lätt.

Lägg i en skål. Smält smör på nytt & lägg i renskaven & bryn den. Lägg i de brynda grönsakerna & tomaterna rör om häll på grädde & krydda.

Låt stå & små puttra ett tag. Den blir bäst om den får gorra till sig några timmar 1-2 (då med avstängd spis)

Servera coleslaw till men dom som inte kör lchf brukar äta potatismos gjort på grädde & smör till.


Maklig måltid!

Inga kommentarer: