måndag 24 maj 2010

Köttförsbiffar Med gräddsås

ca 7 stora biffar

500g fläskfärs 20% fett
5 ägg gulor
ca 3 dl vispgrädde
150-200g feta ost
ca 10 st gröna oliver
3-6 Soltorkade tomater i olja
gov mald svartpeppar
paprika pulver
Smör att steka i

Gör så här: Blanda färsen med ägg gulorna & en skvätt grädde. Mlanda ned oliver, tomat & feta blanda om. Häl på resten av grädden. Krydda efter mak. Jag använder inget salt efter som fetaosten & oliverna har så mycket selta i sig. Grädde är ett unefärligt mått tycker du att det blev för tort häller du bara på mer. Steck biffarna i en steck panna med riktigt smör. Jag gör ganska stora.

Grädd sås

Gå i med rädde när du har stekt dina biffar klar & du har den perfekta såsen & du behöver inte ens krydda!

Feta krämen är mycet god till om man vill ha en kall sås.

Mycket uppskattade biffar min svärfar tyckte mycket om dom & han är lite svårflörtad.

Lycka till!

Inga kommentarer: