fredag 28 maj 2010

Majonäs

ca 6-8 portioner

Ingredienser

2 äggulor
1msk vinäger
1 tsk dijonsenap
1 dl olivolja
2 dl rapsolja
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

OBS!! Alla ingredienser ska vara rumstempererade så att inte majonnäsen skär sig.

Vispa i hop äggulorna, vinäger och senap hastigt i en bunke. Tillsätt rapsolja droppvis under kraftig vispnig (elvisp går bra). Börja med yterst försiktigt stråle men öka på efter hand som majonäsen blir tjokare. Fortsätt med att hällai olivoljan under fortsatt vispnig i en fin stråle. Smaka av med salt och nymald svartpeppar


Tips!Blir majonnäsen för tjock, tillsätt 0.5-1 msk vatten.


Tips!Om såsen skär sig läggs ny äggula i en annan skål och den skurna massan tillsätts matskedsvis.

Inga kommentarer: