ca 6-8 portioner
Ingredienser
2 äggulor
1msk vinäger
1 tsk dijonsenap
1 dl olivolja
2 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
salt
nymald svartpeppar
Gör så här
OBS!! Alla ingredienser ska vara rumstempererade så att inte majonnäsen skär sig.
Vispa i hop äggulorna, pressad vitlök,vinäger och senap hastigt i en bunke. Tillsätt rapsolja droppvis under kraftig vispnig (elvisp går bra) Börja med yterst försiktigt stråle men öka på efter hand som majonäsen blir tjokare. Fortsätt med att hällai olivoljan under fortsatt vispnig i en fin stråle. Smaka av med salt och nymald svartpeppar
Tips!Blir aiolin för tjock, tillsätt 0.5-1 msk vatten.
Tips!Om såsen skär sig läggs ny äggula i en annan skål och den skurna massan tillsätts matskedsvis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar