söndag 30 maj 2010

Fryst Cheesecake

Idag hadde vi middagsfrämande & då blev det denna underbara Cheesecake till efteret! Jag hadde hallon & blåbär som smaksättnig. Rekomenderar den varmt!


4 dl vispgrädde
400g philadelphiaost
1dl sukrin
4 ägg
0,75 tsk äkta vanilj

Förslag till smaksättnig
*2 msk flytande citronsaft
*2 dl hallaon & blåbär
*2 dl jordgubbar

Gör så här
Della äggen. Lägg äggulorna i en bunke & äggvitorna i en annan.
Vispa ägguloran,sukrin & vanilj till en porösblandnig.
Vänd ned philadelphiaost i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet.
Lägg i smaksättnig i smeten.
Vispa grädden hårt i en separat bunke. Rör ned i övriga smeten. Rörihop till en jämn smet.
Vispa äggvitoran till ett hårt skum. Du ska kunna vända bunken upp & ned utan att den riner ner.
Rör försiktigt ned äggvitorna i den övriga smeten. Använd INTE elvisp.
Häll fyllningen i en form med löstagbara kanter ställ i frysen i mist 5 timmar.
Ta ur kakan 15-20 minuter i rumstemperatur före servering.

Inga kommentarer: