torsdag 11 augusti 2011

Äggmjölk med kokosffet

Perfekt att ha i kaffet men jag tyckte inte att det smakade så gott naturell. Men det är ju olika vad man tycker om.

2 ägg
25g osaltat smör
25g kokosfett
2,5 dl kokande vatten
1,5 dl kalt vatten


Smält smör och kokosfett i en kastrull. Mixa ägg och fettet, häll därefter i de kokande vatten och mixa igen. Och sist de kala vatten. Förvara i en lämplig flaska eller burk med lock.
Denna går att använda både kall och varm.
Det går lika bara att värma den i micron!


(Likaså kan det vara bra att skaka eller vispa om äggmjölken när den stått ett tag, i kylen t ex, innan man ska dricka den. Eftersom fettet i äggmjölken "separerar" sig medan den står oanvänd men när man skakat/vispat om i den blir den fin igen. )
Går bra att ha i kaffet också.
Tips! Den håller ca 5 dar i kylen i flaska med lock

Inga kommentarer: